Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 250/200 + avg

Marc Ribot Trio - Ceramic Dog

+ special guest vocalist ESZTER BALINT

MARC RIBOT - gitar
SHAHZAD ISMAILY - el-bass
CHES SMITH - trommer
ESZTER BALINT - vokal, violin

Marc Ribot er en av de mest markante og anerkjente gitaristene vi har. En egen stemme med en unik evne til å tilpasse seg og å heve enhver låt han er med på. Med sin power-trio kommer Marc Ribot med heavy punk, free jazz, post electronika for andre gang til Cosmopolite.

Marc Ribot er en slik musiker som gjerne blir dratt fram som kvalitetshevende element i anmeldelser av album hvor han bidrar. Han har tilhengere i nærmest alle musikalske leire. Diskografien hans vitner om en imponerende rekke samarbeidspartnere og en like imponerende musikalsk variasjon. Fra John Lourie's Lounge Lizzards, og The Jazz Passangers, via Cubanos Postizo, til Laurie Anderson, Tom Waits, David Sylvian og Elvis Costello. Ribots soloutgivelser er ikke like mange, men viser likevel en tilsvarende variasjon fra cubanske toner med The Prosthetic Cubans til Albert Aylers frijazz-komposisjoner hans siste album Spiritual Unity. Og nå, alt dette med punk attityde i Ceramic Dog.

Marc Ribot er en av New Yorks markante musikere. Han er representert i de fleste scener der og har vært en betydelig bidragsyter siden han kom dit i 1978. Han har vist en enorm evne til å tilpasse gitarspillet sitt til artistene han har arbeidet med uansett sjanger. Han er en mester på instrumentet med en klarhet og rikhet i tonen få andre har. Og Ribot har stålkontroll, både harmonisk og melodisk, og sammen med resten av trioen er man garantert bakoversveis og kjeveheng.

Ribot har de siste årene viet utgivelsene sine til frijazz-giganten Albert Ayler. Sammen med noen av de beste impro-musikerne New York har han spilt inn Aylers komposisjoner med ydmykhet og blendende ferdighet. Nå er det en ny trio på veien. Et band. En hardtslående pakke av improvisasjon, punk, tung rock og fri jazz. Det råeste bandet på lenge, om vi skal tro New York Times. Med en solid og multi-fasettert rytmeseksjon i bassist Shahzad Ismaily og trommeslager Ches Smith, inntar Marc Ribot Cosmopolite med Ceramic Dog.

www.marcribot.com
www.myspace.com/marcribotsceramicdog

Support:

Sidsel Endresen solo

www.sidselendresen.com