Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 150/150 + avg

Frøy Aagre

Frøy Aagre er en kritikerrost saksofonist som jobber innovativt som komponist. Hun spiller med en stille klarhet og ren, mettet tone som beveger lytterne sterkt.

Aagre og hennes band fikk overveldende kritikker fra et samlet pressekorps for albumet Countryside og den ble kåret til en av de ti beste jazzutgivelsene i 2007 av Dagsavisen .

Siden da har de gjort seg bemerket på den internasjonale jazzscenen. Bandet fikk strålende kritikker av engelske Jazzwise for fjorårets London Jazzfestival-konsert der de spilte med trumpetlegenden Kenny Wheeler som gjest. Aagre og bandet ble også plukket ut som en av seks band i hele verden, til å spille konsert på “Midem Talent Jazz” under Midem-messens 09 i Cannes.

Frøy Aagre komponerer all musikken; hun skriver vakre og særegne komposisjoner som er fengende og komplekse på samme tid. Bandet har utviklet et unikt dynamisk samspill og leken spontanitet som forsterker komposisjonene.

På Cosmopolite får publikum får mulighet til å høre bandets siste konsert før de går i studio og spiller inn sin nye plate.
Frøy Aagre – saxofon
Andreas Ulvo – piano
Audun Ellingsen – bass
Freddy Wike – trommer

Kritikker Countryside:

Sterk oppfølger fra spennende saxofonist og komponist. Innholdsrik plate der alt virker helt, gjennomført og formfullendt.” Terning 5, Dagbladet

"Igjen klarer hun på en overbevisende måte å kombinere det enkle med kompleksitet slik at vi som lytter, føler oss velkommen.” Terning 5, Aftenposten

”Vakre bileta strøymer på av seg sjølv når eg høyrer på eit album som «Countryside». Saman med den gode kjensla du får når musikken grip tak i deg og ber deg lytte, for han har noko å seie" Dagsavisen

”Frøy Aagres kammerjazz er melodiøs, elegant og overraskende" Terning 5, Bergens Tidene

www.froyaagre.com