Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 200/150 + avg

Jacob Young Group

Mathias Eick - trompet
Vidar Johansen - bass klarinett & tenor sax
Jacob Young - gitar
Mats Eilertsen - kontrabass
Jon Christensen - trommer

www.jacobyoung.no/

Jacob Young Group gjør en av sine sjeldne konserter i Oslo. Musikerne har holdt sammen siden etter at de debuterte som kvintett under Kongsberg jazzfestival i 2002. De har laget to album for det anerkjente plateselskapet ECM, turnert i Europa og i Asia.

I 2004 kom debut-cden Evening Falls og ble mottat som en av årets beste plater hos anmelderne her hjemme og i utlandet (#1 i Dagsavisen, terningkast 6 i Dagbladet og VG) samt topp 10 hos allaboutjazz.com. Sideways som ble sluppet i 2007/8 ble inkludert på listen til Allmusic´s favorite Jazz Albums of 2008 og mottok også meget gode anmeldelser i Norge (terningkast 5 i Dagbladet).

Fem musikere på internasjonalt toppnivå. Gitarist og komponist Jacob Young mottok i 2003 Gammleng-prisen i kategorien jazz fra Fond for utøvende kunstnere. Trompeten trakteres av den Statoil/ Hydro- prisbelønnete trompetisten Mathias Eick. En av norsk jazz mest legendariske og prisbelønnete musiker, Jon Christensen spiller trommer sammen med den meget etterspurte bassisten Mats Eilertsen. På bass-klarinett og tenor saxofon møter vi den erfarene Vidar Johansen.