Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 200/150 ink. avg

Manu Katchè

Manu Katche - Drums
Mathias Eick - Trumpet
Marcin Wasilewski - Piano
Slawomir Kurkiewicz - Double bass
Trygve Seim - Sax

Support: Wenche Losnegård & Anders Aarum
NB! Konsertstart kl. 20:00. dørene åpner kl. 19:00

-

Nasjonal jazzscene er stolt over å kunne presentere turne med trommelegenden Manu Katche og hans band, som inkluderer to av våre fineste blåsere, Mathias Eick på trompet og Trygve Seim på saksofon! Det er få land som har klart å holde Katche i en uke men Nasjonal jazzscene har lykkes i å sette fem norske stoppesteder på releaseturneen for Katches nyeste album "Playground" (ECM, slippes i høst).

Manu Katche er en av nåtidens viktigste trommeslagere. Som groovegarantist for popkongene Sting og Peter Gabriel og en drøss andre, og som sideman for vår egen saksofonlegende, Jan Garbarek har han vært med på å sette standarden for både pop og jazz. Katche har en imponerende diskografi, men bare fire egne album. Siden 2005 har han vært i Manfred Eichers rikholdige katalog med albumet "Neighbourhood" som inkluderte blant andre Garbarek og den polske trompetnestoren Thomas Stanko. I høst kommer neste ECM-utgivelse, "Playground". Katche har beholdt kompet med Wasilewski og Kurkiewicz på hhv piano og bass, men erstattet de to legendene med yngre norske talenter, - Trygve Seim og Mathias Eick. De to burde passe perfekt som arvtagere etter Garbarek/Stanko og vi gleder oss masse til å høre det ferdige resultatet.

NB! Konsertstart kl. 20:00. dørene åpner kl. 19:00

www.manu-katche.com

Support: WENCHE LOSNEGÅRD & ANDERS AARUM

Den spennende vokalisten Wenche Losnegård varmer opp for Manu Katché på Cosmopolite. Med seg har hun Anders Aarum på piano. De to utgjør halvparten av bandet Veda som imponerte et fullt Belleville i februar i år.

Losnegård går tredje året på kandidatstudiet jazzvokal og improvisasjon ved Norges Musikkhøyskole. Hun komponerer musikken selv og bruker både egne og andres tekster. Gjennom musikkens dualistiske røtter i den kjølige, minimalistiske, skandinaviske jazzen og R&B, har hun funnet sitt eget uttrykk og utviklet et modent serveringsklart konsept. På Cosmopolite får publikum høre Losnegårds flotte låter i duoformat.