Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 225/175 ink. avg

Riv ned gjerdene!

Den politiske virkeligheten i Latin-Amerika slo inn over oss foralvor med kuppene i Chile og Uruguay midt på 1970-tallet.
Argentina, Brasil og andre land var allerede vel forspent meddiktatorer i førersetene. Chilenske Victor Jaras skjebne fylte oss med gru, men sa også noe om sangens og sangernes kraft, fryktet som den var og er av makthavere til alle tider.

I Uruguay levde og lever Daniel Viglietti, virksom i 50 år, og fikk smake oberstenes frykt for sangen "A desalambrar!" ("Riv
ned gjerdene!") som oppfordret til å ta i bruk alt det land som lå brakk og som kunne gjøre Uruguay til et bedre land å leve i for folk flest om så skjedde. Han havnet i fengsel, men ble løslatt, dels etter press fra bl. a. Pete Seeger og Jean-Paul Sartre og flyktet deretter til Europa, der han bodde i en årrekke.

Viglietti kombinerer en sterk poetisk åre med en virtuos omgang med musikalske virkemidler, klassisk fundert, men med markante folkemusikalske valører.

Lars Klevstrand tok tidlig i bruk viser av Viglietti i norsk språkdrakt, og de to har møttes på konsertscenen en rekke ganger, også i Montevideo og Buenos Aires. Siden har Alfred Janson sluttet seg til med sitt engasjerte trekkspill og opprørske melodika.