Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 170/120 ink. avg

Kristin Asbjørnsen & Nymark Collective NB! Konserten er flyttet til Cosmopolite

Kristin Asbjørnsen, Kåre Nymark jr., Tord Gustavsen, Mats Eilertsen & Keneth Ekornes
- AGGRAVATIN' PAPA
Bessie Smith Revisited

Arven fra Bessie Smith er i beste hender når Nymark Collective har med seg Kristin Asbjørnsen til Nasjonal jazzscene, Belleville.

Kristin Asbjørnsen er en av de aller ypperste sangerne vi har. Albumet 'Spirutual Songbook' fra i fjor fikk strålende mottagelse hos både presse og publikum, og Asbjørnsens ærbødige og personlige tolkninger av gamle negro spirtuals er virkelig elsket av alle. Asbjørnsen ble opptatt av de afroamerikanske sanger allerede med kvartetten 'AGGRAVATIN' PAPA hvor hun fordypet seg i Bessie Smiths repertoir fra 1920-tallet, og nå sammen med Nymark Collective får vi heldigvis et gjenhør. Asbjørnsen har en uttrykksfull og røff stemme som passer perfekt til det musikalske landskapet fullt av oppgradert New Orleans-musikk som kollektivet representerer.

Samarbeidet startet med konsert under Moldejazz i 2005. Konserten ble beskrevet som et av høydepunktene på festivalen, og det er derfor ekstra hyggelig at de gjenopptar samarbeidet og gir tre eksklusive konserter på tampen av våren.

Nymark Collective er vår fremste samtidstolker av den tradisjonelle jazzen. Du hører lyden av den tidlige New Orleans-jazzen, og dens afro-karibiske forfedre. Du hører funky hard bop- og gospel-innflytelse, og du hører de introspektive stemningene som gjerne forbindes med nordisk improvisasjonsmusikk. Call and response skjer virkelig her, på alle nivåer; mellom musikere i hengivent samspill, mellom historiske epoker, og mellom kontinenter.

Nymark Collective består av musikere som til sammen har erfaring fra svært mange av de mest profilerte prosjektene i skandinavisk jazz og verdensmusikk de siste årene, inkludert Mari Boine Band, Trio de Janeiro, Dingobats, Håkon Kornstad Trio, Bobo Stenson, Ytre Suløens Jassensemble, Funky Butt, aire & angels og Silje Nergaard Band.

Sammen med Kristin Asbjørnsen gir de garantert et konserthøydepunkt på Belleville før festivalsommeren overtar.