Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:00
Billetter: 250/200 ink. avg

Maraca

Salsajazz med løst slips + DJ Mojito før og etter konserten.

”Maraca” er det særegne rytmeinstrumentet som brukes flittig i latinamerikansk musikk – en uthult trekule fylt med noe som gir lyd, med et langt skaft. Tilnavnet fikk Orlando Valle som musikkstudent i Havana. Han var høy, tynn og skranglete, med et imponerende stort afrohår – til forveksling lik en – ja, nettopp – maraca.

Og tilnavnet henger ennå ved og har blitt ensbetydende med en virkelig krumtapp innen cubansk musikkliv. Ved siden av å være fløytist, keyboardist og frontfigur for bandet Otra Visíon, er han arrangør, komponist og produsent, med en stødig rekke av musikkprosjekter gående. Han har jobbet med Cesaria Evora, Natalie Cole, Tito Puente, Celia Cruz og Oscar D’Leon, har medvirket på minst en meter med plateutgivelser og har seks CD-er under eget navn bak seg. I seks år var han med i det sagnomsuste bandet Irakere, før han bestemte seg for å satse på en solokarriere.
Ti år gammel skrev han sin første melodi, en søt, liten dansevise for fløyte og piano, og fikk status som vidunderbarn. Nesten tretti år senere har han løsnet betraktelig på snippen, drevet opp tempoet og fått på salsaskoene, men fortsatt med fløyta i hånden. Han og resten av musikerne i Otra Visíon byr på et variert musikalsk repertoar, fra tradisjonell cubansk musikk til latinojazz, gjerne i ny bekledning. Her er det med andre ord nok å glede seg til for både energiske salsaentusiaster og tilbakelente jazzelskere.

ORLANDO VALLE "MARACA" - vokal, fløyte
REINALDO MELIAN ÁLVAREZ - trompet
ROBERTO PEREZ – trompet
ANDRES PEREZ –saksofon
ARIEL BRINGUEZ RUIZ –saksofoner
JOSÉ-MIGUEL MELENDEZ – vokal; perkusjon
ROLANDO EMILIO MOREJON BETANZOS - vokal
ALEJANDRO FALCON – piano
RAFAEL VALIENTE MOREJÓN - perkusjon, kor
KEISEL JIMENEZ - trommer
SERGIO RAVEIRO - bass