Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 120/70 + avg

Maria Kannegaard Trio med Iain Ballamy

Maria Kannegaard er en særegen og dyktig pianist. I samspill med trommeslageren Thomas Strønen og bassisten Ole Morten Vågan lager hun vital og personlig samtidsjazz. På Cosmopolite får trioen besøk av den britiske saxofonisten Iain Ballamy. En særs spennende konsertkveld står for tur på Cosmopolite.

Maria Kannegaard er en pianist med en klar stemme. Det er mye kraft og følelse i spillet som er direkte og med en attityde som treffer lytteren som en knytteneve. Strønen og Vågan er to medspillere som aktivt bidrar til helheten. Vi har med tre musikere som er årvåkne for hverandres innspill og alltid villige til å ta musikken videre. Komposisjonene spenner fra det lyriske og inderlige til groovebaserte mer røffe låter. Det er så absolutt komponert musikk, og Kannegaard er en sylskap notefører. Melodi og rytmikk flettes sammen på en måte tilnærmet rocken. Ved siden av dette klarer de tre å fri seg fra det planlagte og legger tidvis ut på komplisert og kreativ fri trioimprovisasjon. Kannegaard følger i sporene etter storheter som Thelonius Monk og Herbie Nichols, men på en personlig og særegen måte.

Kannegaard er født i Danmark og kom til Norge som ti åring. Her fikk hun først opplæring og klassisk musikk, før jazzen etter hvert fanget henne. Etter fullendte studier på jazzlinja i Trondheim spilte hun med flere ensembler, blant annet Eldbjørg Raknes' TINGeLING, og startet også trioen sin med Thomas Strønen og den gang, Mats Eilertsen på bass. Albumdebuten kom med "Breaking the Surface" i 2000. Albumet fikk strålende mottagelse og varsel om et nytt fantastisk talent ble trykt i landets aviser. I 2005 kom andrealbumet "Quiet Joy" som fulgte opp forventningene debuten ga. Kannegaard har i tiden mellom de to perfeksjonert komposisjonene og stilen sin. Hun har en kombinasjon av kraft og eleganse i spillet sitt og bruker, som også albumtittelen antyder, kontraster i følelse og stemning bevist. Trioen spiller fokusert og er omhyggelig tilstedeværende i alt de foretar seg. Det er nesten umulig å ikke bli grepet.

På Cosmopolite møter Maria Kannegard Trio den britiske saksofonvirtuosen Iain Ballamy. Ballamy har lang og bred erfaring i europeisk musikkliv og samarbeidet med flere av norske jazzmusikere. Blant annet er han fast inventar i Food sammen med Thomas Strønen, Arve Henriksen og Mats Eilertsen. Ballamy har en personlig og særegen spillestil, med en sterk melodisk nerve.

Ballamy er en musiker på bølgelengde med utforskende og fritt-tenkende Maria Kannegaard Trio, og han har uttalt at han ser frem til å spille med en så dyktig og særegen pianotrio. Med tanke på kapasiteten de fire innehar er det bare å glede seg en spennende kveld på Cosmopolite.