Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:00
Billetter: 200/150 + avg

Lura

Hun er født i Lisboa i 1975 og har lært kreol av vennene sine på skolen, og i dag både snakker hun språket og skriver sanger på hva hun regner som sitt morsmål.
Som barn ville Lura bli danser, seinere arbeidet hun som svømmelærer i Lisboa. Hun har også vært elev ved Plano Seis teaterkompani, en erfaring som har hjulpet henne mye på scenen og gitt sceneshowene hennes noe ekstra. Gradvis har Lura blitt dratt inn i musikklivet i Lisboa, og hun har nå utgitt 3 album, det første i 1996, da hun vare 21. Sangen hennes "Nha Vida" ble plukket ut på en samling portugisiske hits: "Onda Sonora Red Hot + Lisbon", hvor en rekke av Portugals musikalske storheter var representert bl.a. Caetano Veloso. Har samarbeidet med Bonga (Angola), Cesaria Evora, Tito Paria og andre. Ga ut CD i 1996 (Nha vida), In love i 2002, spilt inn i Paris og Lisboa, og Di Korpu Ku Alma i 2004, med sanger av blant andre Orlando Pantera. Platen var en av fjorårets store sensasjoner innenfor verdensmusikken, og har nå fått fornyet aktualitet etter at den ble nominert til BBC3-prisen for beste afrikanske album, i tillegg til at den er kommet ut i en ny versjon, da med en times lang konsert fra Paris og portrett-DVD.
I november 2003 opptrådte Lura sammen med flere yngre kappverdiske kvinnelige artister i England, som en del av showet "Women of Cape Verde".
Lura har en søt, men kraftfull stemme og er basert i hva man kaller afropop. Men hun representerer også en annen tendens musikalsk; hun blir stadig mer bevisst på sitt kappverdiske opphav og hun er i ferd med å etablere et nytt og moderne kappverdisk sound, inspirert av internasjonal pop såvel som rhythm and blues og jazz.

DJ Silva spiller musikk til dans etter konsert.