Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 120/70 + avg

Eberson / Zanussi / Lofthus Trio

En ny spennende trio. Gitar-nestor Jon Eberson møter Petter Zanussi og Torstein Lofthus. Tre mesterlige instrumentalister med heftig rocka freebag inspirert av blant andre Jimi Hendrix og Miles Davis. Trioen har gjort flere bejublede konserter det siste året og slipper debutalbumet "Bring it on" på Cosmopolite.
Eberson/Zanussi/Lofthus Trio lager gromlyd inspirert av 60- og 70-tallets beste jazz og rock. Besetningen alene vitner om en røff og energisk tilnærming til musikken. Det dreier seg om jazz som kan få rockere til å juble midt i låtene og jazzere til å headbange.

Det er et spennende samarbeid de tre har startet. Et samarbeid mellom generasjoner og et samarbeid med mellom tre med utrolig bred erfaring.
Jon Eberson har satt preg på europeisk jazz siden 70-tallet og har vært med på å gi norsk jazz det gode rykte den har. Han har spilt med utallige av da og nåtidens store jazzpersonligheter, Radka Toneff, Bugge Wesseltoft, Magni Wentzel, Jon Balke, Paal Nillsen-Love, Morten Halle, Terje Gewelt og mange mer. Han har også ledet flere anerkjente ensembler, som Jon Eberson Group, Jazzpunk Ensemblet, Blowout og andre. Eberson er en musiker som alltid søker nye impulser og nye samarbeidspartnere, og er uredd og kreativ i utprøving av nye ting.

Per Zanussi er en av landets mest aktive kontrabassister. Han spiller fast med egen kvintett, Zanussi 5, ved siden av Wibutee og flere andre ensembler. Ved siden av faste ensembeler, har Zanussi spilt med blant andre Bugge Wesseltoft, Solveig Slettahjell, Christian Wallumrød og Knut Riisnæs.

Torstein Lofthus er trioens pop- og rock-alibi. Han må være en av det mest allsidige trommisene vi har og har spilt med blant andre Bertine Zetlitz, Silje Nergaard, Beady Belle, Eiving Aarseth og Morten Halle.

Det dreier seg om tre markante musiker som har funnet en fellesnevner for fri musisering denne kvelden. Det er dynamisk og variert musikk på menyen. Med slippfest for debutalbumet blir det garantert en fest for publikum også når Eberson, Zanussi og Lofthus inntar scenen på Cosmopolite