Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:00
Billetter: 100/50 + avg

Diom de Kossa & Touba Orchestra + DJ Willy

AFRICAN SOUL AND GROOVES + world mix med DJ Willy

"Touba Orchestra" er et relativt nyetablert band, med svært rutinerte/veletablerte musikere med egne karrierer i et spennende samarbeid som konsertband. Kossa Diomande har tidligere gitt ut flere solo plater med mer tradisjonell afrikansk musikk . I dette musikalske samarbeidet tas det inn felles ideer fra alle og det etableres en musikalsk smeltedigel som kommer til uttrykk i en moderne, afrikansk Soul & Groove.

Musikerne som er med:
Kenneth Ekornes, trommer og perkusjon. Jobber som frilans musiker i Oslo med hovedvekt på jazz/etnisk musikk. Han har hentet inspirasjon i norsk, samisk, brasiliansk, cubansk og afrikansk folkemusikk. Sammen med jazz/improvisert musikk danner dette grunnlaget for hans eget tromme/perkusjonsspill som kombinerer akustiske slaginstrumenter fra alle verdenshjørner og elektronikk. Vært med i ulike prosjekter som turneer med Mari Boine Band, Nymark Collective, Føyk, Claudio Dauelsberg Quartett mm.

Khalid Salih, bass, gitarist med bakgrunn fra bl.a. soulband i Sudan, med sangeren Salah Brown(1989-1984) og har fra 1995-1999 spilt gitar i flere band i Sudan: Roots - jazz og internasjonal musikk, Saria - afrikansk-sudanesisk musikk, og Lomerica - afrikansk musikk. Fra 1999-2002: spilte bass i bandet Nagham Al Balad, tradisjonell sudanesisk musikk. Fra 2003 og opp til idag spilt bass med ulike band i Norge, bl.a.: Diom de Kossa band, Zikalo, Banjo Mosele, Kay Irgens og Dennis Otone.

Olav J. Torget konting gitar, har vært frilans musiker i Oslo i 10 år. Har siden 1994 har han vært opptatt av afrikansk musikk etter at han deltok i et kulturutvekslings-program mellom Norge og Namibia. Etter flere lengre opphold i det sørlige afrika traff han Solo Cissokho i Oslo og startet sammen med Harald Skullerud Skum'Balax. Han har gjennom flere opphold i Senegal og Gambia studert vestafrikansk musikk og instrumenter. I Norge er han mest kjent for samarbeid med Steinar Ofsdal og Helge Norbakken, Geir Lysnes Listening Ensemble og sekkepiperen Elisabeth Vatn.

Kossa Diomande (bandleder) Vokal, Perkusjon. Er fra Elfenbenkysten, og har sin bakgrunn fra tradisjonell musikk i landsbyen han kommer ifra, Toufinga, Han ble plukket ut til å spille i Elfenbenkystens Nasjonalballett og var der i 10 år før han kom til Norge i 1985. I Norge ledet han orkesteret Super Djembe Kan, og har gitt ut fem innspillinger i eget navn (Diom de Kossa) med egen musikk. Har gjort svært mange turneer for Rikskonsertene og jobber mye internasjonalt.