Aldersgrense: 18
Dørene åpner:21:00
Konsertstart:22:00
Billetter: 220/170 ink. avg

Katia Guerreiro

Med varm, uttrykksfull og sikker stemme synger 29-årige Katia Guerreiro sitt hjemlands fado.

Hun synger om kjærlighet og hjemlengsel, om det som portugiserne kaller "saudade", om bittersøt vemod og nostalgi. Dette mens gitarene følger henne i myke melodier, enten hun hvisker sine hemmeligheter eller synger med full kraft.

Debutalbumet "Fado Maior" gjorde seg sterkt bemerket og fikk både kritikere og publikum til å lytte en ekstra gang. Nå er hun aktuell med nytt album:

"Tudo ou Nada".

Hennes måte å forene tradisjonelle innslag med moderne uttrykk vekker oppsikt og Katia har blitt en fremtredende representant for den nye fadon.

Fado har en lang historie med røttene i Portugals historie som sjøfarernasjon, noe som merkes både i harmoniene og i tekstene om kjærlighet, hjemlengsel, smerte og glede. Musikken henter inspirasjon fra Portugals tidligere kolonier, framfor alt Brasil, som videre blandes med lokal portugisisk folkemusikk og veves sammen med ulike poetiske tradisjoner. Sterkt forankret i den portugisiske kulturen, ofte sammenkoblet med "saudade", det portugisiske vemodet, og med grobunn i tider preget av fattigdom og lidelse har fado blitt en del av landets og befolkningens identitet.