Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 100/50 + avg

Morten Halle Kvartett feat. Andre Petersen (Cape Town)

Morten Halle (sax)
Andre Petersen (piano)
Edvard Askeland (bass)
Torstein Lofthus (trommer)

Edvard, Torstein og jeg møtte Andre i Cape Town vinteren 2004 da vi var på turne der med Søyr. Etter en jam-session på lokal klubb ble vi enige om å fortsette samarbeidet: Andre er en fantastisk pianist med blendende teknikk koblet med en åpen og nysgjerrig musikalsk lekenhet. Vi har en plateinnspilling på gang og gjør et par jobber i den forbindelse. Musikken er i hovedsak komponert av meg, men vi kommer også til å gjøre enkelte standardlåter og noe stoff fra Cape Town. Publikum kan vente seg leken, swingende musikk servert av fire lyttende musikere.

Morten Halle, saxofon
Har vært en kjent skikkelse i Norsk jazzmiljø siden tidlig på 80-tallet. Har samarbeidet i kvartettformat med Jon Eberson i en årrekke. Også kjent fra store band som Jon Balkes Magnetic Orchestra, Geir Lysnes Listening Ensemble, Oslo 13 og Søyr. Ga ut sin første plate i eget navn "Ten Easy Pieces" januar 06.

Andre Petersen, piano
Andre er bosatt i Cape Town, Syd afrika, der han ble født i 1978. Han er opprinnelig utdannet som klassisk pianist, og er en ekte virtuos på instrumentet. I dag er han en av de mest etterpurte jazzpianistene i Syd Afrika. Han har turnert over store deler av verden med legendariske Cape-Town musikere som Winston Mankuku, Robbie Jansen og Errol og Alvin Dyers. Spilte på North-Sea festivalene i Cape Town og Haag sist sommer.

Edvard Askeland, bass
Opprinnelig fra Bergen, der han startet karrieren med Dag Arnesen og Bergen Bluesband. Bosatt i Oslo siden 1980. Spilte sammen med Halle i Cutting Edge på 80-tallet, har ellers jobbet med en lang rekke norske artister som Anne Marie Giørtz, Frode Thingnæs. Kompet en lang rekke norske og utenlandske artister, som Van Morisson, Jens Book Jensen, Clark Terry, Dronning Sonja, Sputnik og Bill Watrous.
Aktuell med eget prosjekt på årets Vossajazz.

Torstein Lofthus, trommer
Er en av de mest allsidige og etterspurte unge trommelsagerne i Oslo. Kjent i jazz-sammenheng fra band som Shining (med Jørgen Munkeby, Aslak Hartberg og Morten Quenild), Damp, Matias Eick kvintett og Søyr. Har ellers jobbet fast med Bertine Zetlitz, Maria Mena, Torune Eriksen og Kurt