Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 100/50 + avg

Oslo Workshop Big Band med Jens Winther

Det er ikke mange jazzmusikere som har blitt nominert til Nordisk Råds Musikkpris, som komponist vel og merke. Den danske trompeteren og komponisten Jens Winther er den eneste vi kommer på i farten. Søndag 7. mai leder han Oslo Workshop Big Band på Cosmopolite.

Jens Winther har i en alder av 45 år gjort seg bemerket både som en av Danmarks fremste jazztrompetere og som komponist. I sitt musikerskap forener Jens Winther impulser fra amerikansk 60-talls jazz, europeisk modernisme, funk, rock og latin.

Allerede som tenåring begynte han å jobbe med Danmark Radios Storband, etterhvert som bandets faste solo-trompetist. Under Thad Jones' ledelse begynte Winther også å skrive musikk for bandet. I 1989 flyttet han til New York der han deltok i Bob Brookmeyer's "Jazz Composer's Workshop" i to år, samtidig som han spilte med Toshiko Aikoshi, Eddie Palmieri og Max Roach.

Tilbake i Danmark deler han tiden sin mellom komposisjonsoppdrag for storband, symfoniorkestre og film samtidig som han leder egne grupper med Danmarks beste jazzutøvere. Han har blant annet skrevet bestillingsverk for Århus Symfoniorkester og Kulturby København 1996 og spilt inn egen musikk med Dansk Radiostorband, WDR Big Band og nederlandske Metropole Orchestra. I 2002 ble han nominert til Nordisk Råds Musikkpris for verket "Angels".

Jens Winther har hele tiden kombinert sitt virke som komponist med det å være utøvende musiker og er for tiden mest opptatt av sin "European Quintet" der bassisten Palle Danielsson, saksofonisten Tomas Franck, pianisten Antonio Fararo og trommeslageren Dejan Terzic deltar.

Oslo Workshop Big Band er et av Norges mest spennende storband, og har samarbeidet med en lang rekke internasjonale solister, komponister og bandledere, som Helge Albin, Tom Kubis, Eero Koivistoinen, Ed Partyka og Lars Jansson. Bandet ble belønnet med prisen "Årets storband på Østlandet 2000".