Aldersgrense: 18
Dørene åpner:18:00
Konsertstart:19:00
Billetter: 250/200 + avg

My Buddy - en hyllest til Chet Baker

Jazz

  • Trond Haugmark – vokal og forteller
  • Helge Nysted - piano
  • John Børge Askeland - bass
  • Thomas Hvale - trommer
  • Arne Hiorth - trompet

Hvem var Chet Baker? Det får du kanskje noen svar på denne kvelden, på dagen 30 år etter hans død.

Det er artisten Trond Haugmark som igjen står i bresjen for forestillingen som for første gang ble fremført i mai 2017. Forestillingen består av kjente låter som bindes sammen av korte fortellinger fra Chet Baker sitt liv. Chet Baker sang i tillegg til å spille trompet. Repertoaret til forestillingen er hentet i fra Chet Baker Sings, et album utgitt i 1954 preget av melodiøse og harmoniske melodier.

Haugmark hørte Bakers signaturlåt ”My Funny Valentine” første gang for 20 år siden, og siden da har han vært fascinert av den legendariske jazzmusikeren. Han var en musiker som framførte de ømmeste kjærlighetslåtene på scenen, men hadde et turbulent liv utenfor – preget av dop og en mislykket jakt på nettopp den kjærligheten han sang om. Haugmark beskriver musikken til Chet Baker som tilgjengelig og følsom. Han var kanskje en av jazzens største lyrikere.

Haugmark ga selv ut albumet My Reverie i 2015 og kom ut med singelen Drive i 2016. I det senere året har han også jobbet med fortellerkunst og denne produksjonen er et resultat av dette.

Ide, tekst og produksjon: Trond Haugmark
Musikalsk leder: Helge Nysted
Foto: Kay Arne Johansen