Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 150/100 ink. avg

Maria Kannegaard Trio

Maria Kannegaard
Ole Morten Vågan
Thomas Strønen

Maria Kannegaard er en særegen og dyktig pianist. I samspill med trommeslageren Thomas Strønen og bassisten Ole Morten Vågan lager hun vital og personlig samtidsjazz, og sammen er de tre en av våre absolutt fremste jazztrioer.

Kannegaard er en pianist med en klar stemme. Det er mye kraft og følelse i spillet som er direkte og med en attityde som treffer lytteren som en knytteneve. Strønen og Vågan er to medspillere som aktivt bidrar til helheten. Vi har med tre musikere som er årvåkne for hverandres innspill og alltid villige til å ta musikken videre. Komposisjonene spenner fra det lyriske og inderlige til groovebaserte mer røffe låter. Det er så absolutt komponert musikk, og Kannegaard er en sylskap notefører. Melodi og rytmikk flettes sammen på en måte tilnærmet rocken. Ved siden av dette klarer de tre å fri seg fra det planlagte og legger tidvis ut på komplisert og kreativ fri trioimprovisasjon. Kannegaard følger i sporene etter storheter som Thelonius Monk og Herbie Nichols, men på en personlig og særegen måte.

Kannegaard er født i Danmark og kom til Norge som ti åring. Her fikk hun først opplæring og klassisk musikk, før jazzen etter hvert fanget henne. Etter fullendte studier på jazzlinja i Trondheim spilte hun med flere ensembler, blant annet Eldbjørg Raknes' TINGeLING, og startet også trioen sin med Thomas Strønen og den gang, Mats Eilertsen på bass. Albumdebuten kom med "Breaking the Surface" i 2000. Albumet fikk strålende mottagelse og varsel om et nytt fantastisk talent ble trykt i landets aviser. I 2005 kom andrealbumet "Quiet Joy" som fulgte opp forventningene debuten ga. Kannegaard har i tiden mellom de to perfeksjonert komposisjonene og stilen sin. Hun har en kombinasjon av kraft og eleganse i spillet sitt og bruker, som også albumtittelen antyder, kontraster i følelse og stemning bevist. Trioen spiller fokusert og er omhyggelig tilstedeværende i alt de foretar seg. Det er nesten umulig å ikke bli grepet.