Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 120/70 ink. avg

Malene Mortensen

Den 23 år gamle danske sangeren Malene Mortensen er verdt å merke seg. På tross av sin unge alder har hun allerede to plateutgivelser bak seg. De musikalske røttene er så ubetinget å finne innen jazz, men med lett hørbare elementer av såvel funk og soul som R&B. Hun har et talent utenom det vanlige og blir ofte sammenliknet med Natalie Cole. I tillegg har hun håndplukket et band av dyktige musikere.

De siste to årene har vært Malene Mortensens år. Med albumet "Date Withe A Dream" fra 2005 er hun i ferd med å få sitt store internasjonale gjennombrudd, med distribusjon til 20 land og nærmere 30 000 solgte album. At Mortensen kun er 23 år er nesten ikke til å tro. Stemmen er moden, strålende vakker, og hun synger med autoritet og har 100 prosent kontroll på harmoniene. Hun har potensialet til å bli en av de virkelig store vokalistene. Musikalsk pendler hun mellom "populærsjangre" fra de siste 40 årene. Det er jazz, en tur innom pop, soul og rythm 'n' blues, og jazz igjen. Hun improviserer både med tekst, melodi og frasering.

Bandet hun har med seg er håndplukket av Malene Mortensen selv. Kasper Villaume er en viktig medspiller både i studio og bak pianoet. Morten Anckarfeldt er en av Danmarks nye basstalenter og Rasmus Kihlberg bidrar med følsom og dynamisk rytmikk bak trommene. De tre har solide CVer og er anerkjente langt utover Danmarks grenser.

Malene Mortensen er en jazzartist med pop-stjerne-kvaliteter. Hun har det som skal til for å nå ut til alle, og musikalske kvaliteter til å overbevise jazzpuritanere. Hun synger sine egne låter, i spedd gode tolkninger av klassikere, med energi og personlighet man må la seg forføre av. En perfekt høstkveld på Belleville.