Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 200/150 ink. avg

Bollani / Fresu / Rosso

Stefano Bollani - piano
Paolo Fresu - trompet
Paolo Russo - bandoneon

For første gang i Norge er det mulig å oppleve tre av de største italienske jazzmusikerne sammen. Stefano Bollani på piano, Paolo Fresu på trompet og Paolo Russo på bandoneón byr på en miks av musikernes egne komposisjoner krydret med håndplukkede stadardlåter.

Fra å bli utnevnt til årets talent 1998, til å bli kåret til beste musiker og beste album 2006 (i italienske Jazz Musica, er Stefano Bollani utvilsomt en av Italias mest populære jazzmusikere. Han spiller delikat og virtuost, og lager musikk som når publikum utenfor jazzen så vel som å overbevise de dedikerte. I fjor ga Bollani ut soloalbumet Piano Solo på ECM til stor internasjonal anerkjennelse.

Paolo Fresu er en av de store italienske trompeterne. Han har sin egne distingte og personlige stil, uforutsigbar og teknisk brilliant. Fresu har en stor stjerne i hjemlandet men er også kjent her nord gjennom samarbeid med bl.a. Arild Andersen, Eivind Aarseth og Dhafer Youssef.

Paolo Russo er bosatt i København og er en populær samarbeidspartner for danske jazzmusikerere, bl.a. fast med den danske sangeren Caroline Henderson. Det er piano som er utgangspunktet for Russo, men siden 2001 har han forelsket seg i det argentinske "knottetrekkspillet" bandoneon.