Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 170/120 ink. avg

Carla Kihlstedts 2 Foot Yard

Carla Kihlsted - fiolin/vokal
Marika Hughes - cello/vokal
Shahzad Ismaily - gitar/bass/synth/trommer

22 Foot Yard er en svært spesiell trio. Med Kihlstedt og Hughes på hhv fiolin/vokal, cello/vokal backet av multiinstrumentalist Ismaily låter det skakt, svingende; - sært, men fengende. Utgangspunktet er poplåter, men ikke i vanlig forstand. Elementer av sigøynerballader, samtidsmusikk, folkemusikk og improvisasjon flettes naturlig i et fascinerende lydbilde.

Alle de tre er sentrale skikkelser i New Yorks undergrunnsscene. Carla Kihlstedt, er trioens klare hovedperson, kreativ, dynamisk, og variert. Hun håndterer alt fra Stravinskij via fri impro til køntri og er blant nåtidens mest allsidige musikere. I tillegg til sine egne prosjekter har hun også samarbeidet med storheter Tom Waits og Mike Patton. Marika Hughes jobber med Kihlstedt i flere andre ensembler, bl.a. Tin Hat Trio. Hun har etterhvert en liten katalog på John Zorns label Tzadic, og har bl.a. spilt med stor(sær)heter som Mr. Bungle og Santana. Shahzad Ismaily var et spennende bekjentskap med Marc Ribot på Cosmopolite i fjor. Han harb spilt med b l.a. Laurie Anderson, John Zorn og Cyro Baptista, og trakterer gitar, bass, sære synther og rytmeinstrumenter i Two Foot Yard.

2 Foot Yard spilte på fjorårets Nattjazz og ble omtalt som festivalens største konsertbegivenhet. Og med tanke på hvilke andre kanoner som stod på programmet er det egentlig bare å sikre seg plass...