Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 70 ink. avg

Per Zanussi Session

Med Raymond Strid & Michael Küchen

Per Zanussi er jamvert i mars. Zanussi er en av våre mest aktive bassister, og er med på veldig mye av det som skjer innen ny norsk jazz. Foruten sin egen kvintett, Zanussi 5, er han med i MZN3, Eberson/Zanussi/Lofthus Trio, Petter Wettre Quintet, Jon Christensen Trio, Sternklang Jazzmob, Crimetime Orchestra, Kjetil Møster Sextet og flere andre. Zanussi er åpen for det meste rent musikalsk og vi gleder oss til ny musikk med Zanussi på Belleville.

Zanussi avslutter mars med triokollegaer fra Sverige. De tre ga ut albumet ”Live at Glenn Miller Café” på firjazz-labelen Ayler records i fjor.

- -

Nasjonal jazzscene starter opp med jam session hver mandag fra februar.
Improvisasjon er sentralt i jazz, og jam skal være et selvfølgelig element på Belleville. Hver måned får en jamvert, ansvar for å knytte til seg musikere til en trio. Trioen gir først et sett alene før scenen er åpen for deltagelse. Verten får mulighet til å prøve ut nye konstellasjoner, eksperimentere med uttrykk og sjangere. Nye ensembler og fantastisk musikk kan oppstå og vi håper at jam’en på Belleville kan bli en sentral arena for utvikling og nyskaping i norsk jazz.