Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 120/70 ink. avg

Live Maria Roggen

LIVE MARIA ROGGEN - TONE ÅSE - MARIA KANNEGAARD
MATTIS KLEPPEN - THOMAS STRØNEN

Plateslipp! "Circuit Songs (Jazzland)
Live Maria Roggen er en av våre mest respekterte jazzvokalister, tekstforfattere og låtskrivere. Etter mange år i mange ulike ensembler er hun nå aktuell med soldebuten, "Circuit Songs" på Jazzland. Med sitt eget Liveband i ryggen har hun endelig fri til å dyrke sitt helt egne univers med særegne låter og spennende harmonier. Roggen tar publikum med på en personlig reise og fremstår som en fokusert og spennende artist.
Det siste tiåret har Roggen figurert i mange forskjellige settinger og stilarter, fra standardlåter via afrikansk og brasiliansk musikk til nyere arrangert og improvisert musikk. Hun er mest kjent som vokalist i Come Shine, som innkasserte Spellemann for andrealbumet "Do Do That Voodoo" i 2002. Roggen har også skrevet tekst og musikk, bl.a. i duoen Tu’ba, i førsteutgaven av Wibutee og i Trondheim Voices.
LIVEBAND er bandet som spiller hennes egne låter. Det er låter der Lives popmusikalske røtter møter det eksperimenterende og improviserte. Låtene tar oftest utgangspunkt i en liten hookline og en tekstsnutt, derfra kan de utvikle seg til rene poplåter eller til stemningslandskap i kollektiv improvisasjon.
LIVEBAND har eksistert i ulike versjoner, som hver har spilt få konserter. Første konsert ble avholdt under Vossajazz i 2003 med besetningen bass, tuba, looper og stemme.
Etter dette har Live prøvd seg fram med ulike besetninger, og i den nåværende versjonen har LIVEBAND trommer, ikke bare looper og programmering som tidligere.
-
LIVE MARIA ROGGEN har sunget med bl.a. Wibutee, Bugge Wesseltoft, Pat Metheny og Trondheim Jazzorkester, Trondheim Voices, TrondheimSolistene, European Jazz Youth Orchestra, Dingobats, Dizu Plaatjies, Tord Gustavsen, Tom Lund, Atle Sponberg, Young Neils, Come Shine og Tu'Ba.
TONE ÅSE, eterisk vokalist tidligere kjent fra Kvitretten, nå plate- og konsertaktuell i trioen Bol, er med i LIVEBAND som både korist og solist/improvisator, med looper og effekter.
MARIA KANNEGAARD er en særpreget norsk/dansk pianist med bl.a to egne trioutgivelser, "Breaking The Surface" på Act i 2000, og "Quiet Joy" på Jazzland i 2005. I LIVEBAND spiller hun elpiano.
MATTIS KLEPPEN, rotekte elbassist, er også å høre på scene og CD med jazzrockbandet Cucumber og afrojazzbandet African Pepperbirds, begge med utgivelser på plateselskapet Bergland.
TROMMER: LIVEBAND gjenoppstår i 2006-07 med akustiske trommer, med Thomas Strønen. Strønen er en av våre mest aktive trommeslagere og er godt kjent for de fleste gjennom Humcruch, Parish, Pohlitz (solo), Food og Maria Kannegaard Trio.