Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 120/70 ink. avg

Ivar Antonsen & Knut Riisnæs Kvartett

Ivar Antonsen, Knut Riisnæs, Terje Gewelt & Espen Rud

…for det var virkelig et festmåltid kvartetten serverte på Teaterkafeen sist søndag. Med Riisnæs, Rud og Gewelt har Antonsen samlet noen av Norges fremste jazzmusikere rundt seg, og de leverte så til de grader. Fra første til siste tone viste disse fire at de er som skapt for hverandre.” – Nordlys 01.03.05
Etter 20 år i USA kom Ivar Antonsen hjem igjen i 2004 og det norske konsertpublikummet kan endelig oppleve pianisten live. Antonsen er en av våre fremste eksponenter for klassisk melodisk jazz og har høstet solid anerkjennelse verden over for sitt fargerike og lyrisk spill. Gjennom hele perioden i USA holdt han kontakt med norske musikere og ga blant annet ut kritikerroste "Double Circle" i 1999, med en kvartet nesten identisk med den han har i dag. Vel hjemme igjen har han fortsatt samarbeidet med saksofonnestor Knut Riisnæs og siden 2005 turnert med kvartetten som i tillegg består av Espen Rud og Terje Gewelt.
Kvartetten spiller melodiøs og rytmisk jazzmusikk komponert av Antonsen, og har en egen kommunikasjon seg imellom, noe også kritikerne bemerker. De får strålende mottakelse der de spiller, med blant annet terningkast 6 i Nordlys. De fire passer hverandre perfekt og kommuniserer på høyt nivå. Det er duket for en aften med flott klassikk jazz på Belleville.
- -
Ivar Antonsen debuterte som jazzpianist i 1967 sammen med Palle Mikkelborg og Jan Garbarek og var aktiv som musiker, komponist og administrator (bl.a. rektor ved Buskerud Musikkonservatorium), inntil han i 1985 flyttet til San Diego, California. Her har han virket som jazzmusiker og professor i musikk ved California State University. Han har samarbeidet og/eller gitt ut plater med jazzpersonligheter som Ben Webster, Jimmy Heath, Slide Hampton, Art Farmer og Karin Krog. Av plateutgivelser i eget navn, kan nevnes Double Circle og Dream come True (Gemini Records). Antonsen flyttet tilbake til Oslo i 2004 og fikk med seg noen av landets fremste og mest erfarne musikere til sin nye kvartett:
Terje Gewelt, bass, har laget 5 CD innspillinger i eget navn, og turnert og gjort innspillinger med kjente musikere som Billy Cobham, Misha Alperin og Tommy Smith, og har samarbeidet med de fleste ledende norske musikere.
Espen Rud, trommer og Knut Riisnæs, saksofon, er for veteraner i norsk jazz å regne, og har begge hatt mange forskjellige egne grupper og egne plateinnspillinger opp gjennom årene.
Rud har samarbeidet med folk som Dexter Gordon, Lucky Thompson, Lee Konitz, Karin Krog og Svein Finnerud. Knut Riisnæs må regnes som en av nestorene i norsk jazz av og har utallige turneer og innspillinger bak seg bl.a. med Radka Toneff, Arild Andersen, John Scofield, Karin Krog, Adam Nussbaum og Red Holloway.