Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 120/70 ink. avg

In The Country

Morten Qvenild: grand piano, celesta, hammond organ and vocals
Roger Arntzen: double bass and vocals
Pål Hausken: drums, percussion, vibraphone, glockenspiel and vocals

"..Qvenlid's mixture of jazz phrasing, classical sensibilities and love of songcraft, leads In The Country through 11 songs that rarely rise above a whisper but carry the emotional power of a screaming stack of Marshall amps." - Christopher Porter, Jazztimes

Aktuelle med andrealbumet "Loosing Stones, Collecting Bones" og koffertene fulle av strålende kritikker sparker In The Country konsertprogrammet på Belleville.
In The Country er Morten Qvenilds band. Som låtskriver og melodifører leder han en egenartet trio. Qvenlid kjent som hele Susannas Magical Orchestra og tangentmann i et vidt spekter av norske band som Jaga Jazzist, The Shining, Solveig Slettahjells Slow Motion Orchestra og The National Bank. Over alt hvor han bidrar viser han en fantastisk kreativitet og musikalitet, men det er sjefsstolen i egen trio han virkelig får dyrke og utvikle sin egen stil.
Qvenlid startet In The Country med medstudentene Roger Arntzen og Pål Hausken på Norges Musikkhøgskole i 2003. Siden den gang har de vunnet priser, turnert Norge rundt, Europa og USA og sluppet to album. Debuten "This Was The Pace Of My Heartbeat" (Rune Grammofon 2005) fikk overveldende mottagelse i både norsk og utenlandsk jazzpresse. Både Downbeat, Mojo, Jazztimes, All About Jazz og Straight No Chaser ga strålende omtaler ved siden av et samlet norsk pressekorps. I desember kom oppfølgeren "Loosing Stones Collecting Bones" (Rune Grammofon 2006) som nok en gang plasserer In The Country i verdensklasse hva pianotrioer angår. Samtlige av de 11 sporene er signert Qvenlid, og han fremstår som en sterk låtskriver, med tydelig signatur. Det er melodisk og originalt, med elementer fra pop, rock, gospel, klassisk, folk, blues og samtidsmusikk. Musikken er rimelig lett tilgjengelig, men med en detaljrikdom som åpner for nye opplevelser ved hver gjennomlytting. Som bonus har de også fått med seg den svenske sangeren Stefan Sundström på ett og gitaristen Marc Ribot (Tom Waits, Joe Zorn) på to spor.
Qvenlid er en pianist som ruver over kompet med overøsende virtuositet, men mer opptatt av å presentere låter i perfekt samspill med bassist Arntzen og trommeslager Hausken. De tre fremstår som et band, og med små effekter som litt klokkespill, vibrafon, orgel og stemme, krydrer de lydbildet med det lille ekstra innenfor trioen. På Belleville tar de publikum på tur i et stemningsfullt og melankolsk landskap hvor det er lett å trives.