Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 200/150 ink. avg

Marva Whitney

James Browns førstedame gjester Nasjonal jazzscene! Marva Whitney har erfaring direkte fra “The Godfather of Soul”, både som fast korist og som soloartist på Browns plateselskap KING. Gjennom en lang karriere har hun alltid levert og vi venter oss nytt soulsjokk på Cosmopolite.

Marva Whitney har ikke den samme "kjendisstatusen" som noen av soul-kollegaene hennes har, men blant lidenskaplige tilhengere av funk og soul regnes hun som den råeste og mest kraftfulle kvinnene innen sjangeren. Etter oppvekst i gospel og r'n'b miljøet ble hun oppdaget av James Brown i 1967. Whitney ble med som featured female vocalist i Browns ensemble. Med det menes at hun spilte et eget sett i pausene til Brown. Hun ble raskt populær i rollen og gjennom de tre årene hun var med ga hun ut flere singler og en langspiller på Browns label, KING. Med låter som Saving My Love For My Baby, Unwind Yourself, Its My Thing og What Do I Have To Do To Make You Love Me har hun sunget seg inn i historien som en av de aller tøffeste souldivaene. James Brown var selv stor fan av Whitney og ga henne tilnavnet Soulsister #1.

På slutten av 70-tallet og gjennom 80-årene trakk Marva Whitney seg litt tilbake fra musikklivet, og ga kun sporadiske konserter med trioen Coffee, Cream & Sugar. I 1988 ble hun imidlertid gjenoppdaget med utgivelsen James Brown's Funky People, en samling som presenterte artistene Brown hadde med i The Godfather of Soul's Revue. Albumet ble fulgt opp med en turné hvor Marva Whitney, til stor glede for fansen, igjen kunne oppleves live. Både DJs og moderne soul-artister plukket opp Whitneys låter og presentert henne til et nytt publikum.

I 1997 gav Universal ut samlingen James Brown's Funky Divas og hele 7 sporene var med Marva Whitney. Et klart signal om Whitneys kapasitet og status. Det er snakk om en levende legende som besøker Cosmopolite denne fredagen. Unwind Yourself!