Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 150/100 + avg

Atle Live med Atle Sponberg og Live Maria Roggen

- Dette er en drøm jeg har hatt i flere år, sier Atle Sponberg tydelig fornøyd.
Til daglig er han konsertmester i Kringkastingsorkestret og har gjort seg bemerket i TV-serien "Orkesterliv" på NRK1. På denne turneen har han fått frie tøyler. Det betyr at han selv har plukket ut de musikerne han aller helst vil spille med for å spille den musikken han liker best. Sammen med Atle reiser jazzsangerinnen Live Maria Roggen fra Come Shine, akkordeonekspert Frode Haltli, jazzbassist Mats Eilertsen og den klassiske pianisten Sveinung Bjelland. Programmet varierer fra Mozart og Bach til Cole Porter og Piazzolla. En skikkelig klassisk-jazz-tango-konsert, med en touch av Brasil.

Barokk og jazz skal svinge
- God musikk er god musikk, konstaterer konsertmesteren.
- Jeg har ofte lurt på hvorfor en konsert ikke kan inneholde musikk fra forskjellige sjangere. Det er de samme reglene som gjelder. Barokk og jazz skal begge svinge.

Sponberg mener publikum kommer for å høre god musikk og at spranget ikke er så stort mellom Mozart og Cole Porter, men det blir ikke noen sjangerblanding på denne turneen. De klassiske stykkene er framført på tradisjonelt vis, og jazzen vil fortsatt være jazz.

- Jeg har sett hvordan folk har satt pris på denne typen program og tenkt vidt i forhold til sjanger.

Vil gjøre konserten til en forestilling
Et av målene til Sponberg er å bryte ned barrierene mellom musikere og publikum, og gjøre konserten til en forestilling.

- Det har jeg gjort ved å velge det repertoaret jeg har gjort, måten å presentere konsertprogrammet på og ikke minst i forhold til de musikerne jeg har valgt.

Startet med nabojamming
Denne turneen har Atle tenkt på i godt over to år. Selve ideen fikk han under en kulturkveld i Ullevål hageby, hvor musikere fra forskjellige sjangrer møttes, med naboene som publikum, for å spille.

- Jeg tenkte at her må jeg jo bare finne på noe morsomt, forteller Atle Sponberg.