Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 100/100 + avg

Urban World 09

Tabanka Crew
Seven Winds
Sheldon Blackman
Sonora Cimarrón

For tredje år på rad går samarbeidspartnerne Cosmopolite, Samspill International Music Network og Du store verden! sammen om Urban World. Nytt av året er at dette finner sted i Cosmopolites nye og staselige lokaler på Soria Moria på Torshov. Foruten det, så er målet det samme – å invitere til fest med et utvalg av de beste norske gruppene fra det internasjonale musikkmiljøet. Her er det inngått et samarbeid med Norsk kulturhusnettverk, som i anledning sin årskonferanse i Oslo stiller mann- og kvinnesterke opp denne kvelden for å hente inspirasjon til egne program rundt om i landet.

På scenen denne kvelden kommer først dansegruppen Tabanka Crew, med en ung og hektisk blanding av karibisk soca, dancehall, reggae og calypso, satt opp mot afrikansk soukouss, mapouka og zouk. Trioen Seven Winds består av Unni Løvlid, Becaye Aw og Rolf-Erik Nystrøm i et musikalsk samspill samlet rundt tekstene til Olav H. Hauge. Sheldon Blackman and the Soul Rebels spiller karibisk musikk, soca, reggae, calypso og rapso fra Blackmans hjemland Trinidad og Tobago. Salsaorkestret Sonora Cimarrón runder av kvelden, ganske sikkert foran sitt faste dansehungrige publikum, i følge med alle andre som trenger å fri tankene fra den våte og kalde Oslo-vinteren den kvelden.

Tabanka Crew er nordens største og heteste Soca Dancehall Crew! - en showgruppe og ressursbank med bestående av 36 dansere og sangere med bakgrunn fra over 22 etnisiteter. De spesialiserer seg på karibiske og afrikanske danseuttrykk og er eneste dansegruppe i Nord-Europa tatt opp i International Reggae Dance Union. Arven fra bla Katherine Dunham, Pearl Primus, og Alvin Ailey, formet det mange i dag betrakter som afro-amerikansk dans. Tabanka går tilbake til røttene, og lærer sine medlemmer historien og ånden og teknikkene som ligger bak dette. De lærer ikke bare dans, men får en grunndig utdannelse, og lærer om samhold og utfoldelse på tvers av alle barrierer.

Trioen Seven Winds består av Unni Løvlid, Becaye Aw og Rolf-Erik Nystrøm og ble etablert i fjor, for etter noen spillejobber i Norge å gi seg ut på en turné som omfattet Sri Lanka, India, Korea, Kina, Nepal og Tanzania. Gruppen skal straks til Egypt for å spille, men først stopper de på Cosmopolite i Oslo for å gi folk her hjemme en opplevelse av hva de står for, nå i forkant av sin første CD-utgivelse denne våren. Gruppens henter sin inspirasjon i dikteren Olav H. Hauges tekster.

Sheldon Blackman er musiker, sanger og komponist fra Trinidad og Tobago i det karibiske hav. Musikken hans beskrives best som karibisk hjerterytme-musikk og forener calypso, soca, reggae, rapso og jamoo med elementer av jazz, blues og urban musikk. Hans kjærlighet for musikk går helt tilbake til unnfangelsen og har hatt blitt styrket gjennom all støtten han har fått fra sin far Ras Shorty, den berømte opphavsmannen til genrene soca og jamoo. Blackman har etablert seg som soloartist og har til nå utgitt tre album; Remember me, One big fat love bomb og Overflowing. Han opptrer sammen med bandet The Soul Rebels, satt sammen av internasjonale freelance-musikere.

Sonora Cimarrón er Norges freskeste salsaband. Gruppen frontes av bandets komponist Tito Guevara og arrangør Carlos Aranguiz. Guevara har bakgrunn fra en rekke band i sitt fødeland Ecuador, før han flyttet til Europa i 1989. Han har arbeidet som musiker i Frankrike, England, Nederland og Tyskland, i tillegg til i Norge, hvor han har vært i grupper som La Descarga og Salsumba. Aranguiz har bakgrunn fra Chile og jobbet mye i Spania, med grupper som Yakul og Escaramuza. I Norge har han vært aktiv i gruppen Voces del Sur.

Arr: Cosmopolite / Samspill International Music Network / Du store verden!