Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 200/150 ink. avg

Curling Legs 15 års-jubileum!

Jazz-plateselskapet Curling Legs har eksistert siden 1992 og feirer 15-års-jubileum i år. Selskapet ble initiert av gitarist Knut Værnes og saksofonist og klarinettist Morten Halle.

Onsdag 19. desember er det duket for feiring med en stor konsert-happening på Belleville. På programmet presenteres fire av de mange høydepunktene fra Curling Legs' katalog. Morten Halle kvartett, Knut Værnes trio, Solveig Slettahjell med Sjur Miljeteig & Helge Lien trio.

SOLVEIG SLETTAHJELL/SJUR MILJETEIG
Solveig Slettahjell er en av våre desidert fremste vokalister, med betydelig suksess også uten for Norge. Hun debuterte på Curling Legs og har også gitt ut fem soloalbum på selskapet. I høst var hun aktuell med nytt album. Sammen med sin gode venn og samarbeidspartner, Sjur Miljeteig har hun spilt inn albumet Domestic Songs, nettopp hjemme oss seg selv. Slettahjell har i løpet av de siste årene rukket å bli en av Europas fremste vokalister, og med seg på scenen som i studio, har hun alltid musikere av høyeste klasse. Etter vakre og overbevisende konserter med duoen Slettahjell/Miljeteig i Molde og Oslo jazzfestival i år, og en sterk konsert i fullformat på Cosmopolite tidligere i høst er bare å glede seg til et gjenhør.

HELGE LIEN TRIO
HELGE LIEN - FRODE BERG - KNUT AALEFJÆR
Helge Lien Trio debuterte på Curling Legs og ga også ut livealbumet LIVE på selskapet i 2005. Med både nyskrevet musikk og nytolkninger av kjente standardlåter på repertoaret, er Helge Lien Trio avantgardister og tradisjonsbærere på samme tid. I fjor slapp de sitt femte album 'To The Little Radio', et av fjorårets høydepunkt. I år fikk Helge Lien Hansaprisen under Nattjazz i Bergen, og gav strålende konserter båder der og under Moldejazz i juli. Det er bare å glede seg til mer fra Helge Lien Trio!

MORTEN HALLE KVARTETT
MORTEN HALLE - ANDERS AARUM - EDVARD ASKELAND - ANDREAS BYE
Morten Halle er en av gründerne i Curling Legs og har bidratt på en mengde flotte utgivelser bak seg. I eget navn har han vært sparsom, men har de siste årene sluppet to sterke album. I vår kom albumet 'Halles Komet' med kvartett bestående av sørafrikanske Andre Petersen på piano. På Belleville blir det en helnorsk variant med Anders Aarum som erstatter. Kvartetten leverer stilsikker 60-tallsmodernisme, melodiosk og stemnisngfullt.

KNUT VÆRNES TRIO
KNUT VÆRNES - FRODE BERG - KIM OFSTAD
Knut Værnes er Morten Halles makker i Curling Legs. Han har mange sterke utgivelser bak seg og har vært blant våre fremste gitarister de siste 20 årene. Med egen trio byr han på gitarjazz av høy kvalitet.
Om Curling Legs:
Curling Legs har p.t. 105 utgivelser i sin katalog og teller det fremste innen hovedsaklig norsk, kontemporær, akustisk og elektrisk jazz.

Curling Legs har alltid vært åpne for nye og spennende utøvere innen  den improviserte musikken og har en rekke debutanter på samvittigheten, hvorav mange senere har hatt en betydelig karriere.

Blant disse finner vi:
Kristin Asbjørnsen
- debuterte på Curling Legs med  bandet Krøyt i 1997
Petter Wettre
- debuterte med platen Pig Virus i 1996
Sidsel Endresen/Bugge Wesseltoft duo
- debut i 1994 med platen Nightsong
Live Maria Roggen
- debut med TU:BA i 1998 
Solveig Slettahjell
- debuterte med Kvitretten i  1999
Trygve Seim
- debuterte med The Source i 1994
Geir Lysne
-debut med Palisanderkvartetten i 1992)

Andre sentrale navn i katalogen er Come Shine,  Jan Gunnar Hoff, Helge Lien, Vigleik Storaas, Lars Danielsson, Knut Værnes, Morten Halle, Jon Eberson, Jon Balke, Bjørn Klakegg, 4G, Hans Mathisen, Jacob Young, Ab und Zu, Tore Brunborg, Per Eriksen, Rune Klakegg, Heidi Skjerve, Kvitretten og mange fler.

Curling Legs utgivelsene  har mottatt en rekke Spelemannpriser. (Bl.a. Sidsel Endresen/Bugge Wesseltoft, Vigleik  Storaas, Come Shine og Hans Mathisen).

Selskapet har også jobbet internasjonalt i mange år og flere av utgivelsene er tilgjengelige i land som Tyskland, England,  Frankrike. Japan, Korea, Hong Kong etc..