Dørene åpner:17:00
Konsertstart:18:00
Billetter: 50/50 ink. avg

Framtida i norsk jazz

Østnorsk jazzsenter og Sørnorsk jazzsenter presenterer noen av de nye talentene blant norske musikere.

VANDT KANDE
Vandt Kande er bedre kjent som bandet Dm7b5. Med det navnet vant de Norsk Tippings drømmestipend under årets nasjonale UKM og med det også tur til Jeunesse musikal og Imagine- festivalen i Belgia. De unge håpefulle mellom 16 og 18 år fra Sørlandet og dalstrøka innafor lærer til daglig musikk på Vågsbygd videregående skole, og setter teori ut i frisk og groovy jazz i flere og flere offentlige sammenhenger. For første gang i hovedstaden under Framtida i Norsk jazz.
Espen Grundetjern (bass), Trygve Rypestøl (sax), Vegard Lauvdal (trommer) & Kristian Woxsmyhr (piano)


PELBO
Pelbo spiller egenkomponerte låter med utgangspunkt i den amerikanske poeten Robert Creeley sine tekster. Det ambisiøse prosjektet frontes av vokalist Ine Kristine Hoem med Kristoffer Lo på tuba og Trond Bersu bak trommesettet på sympatisk og vakkert vis. Trioen studerer sammen på Jazzlinja i Trondheim der de leter etter støy, og lyd og skjøre melodier i frie passasjer og improvisert kaos.
Ine Kristine Hoem (vokal, fx), Kristoffer Lo (tuba) & Trond Bersu (trommer)


KIM ERIK PEDERSEN KVARTETT
Kim Erik Pedersen samlet denne høsten noen av sine medstudenter på Musikkhøgskolen i Oslo helt enkelt for å øve og spille. Det var ikke så dumt. Nå har det blitt en skikkelig kvartett av det, og sammen prøver bandet å skape en helhet av et sammensatt låtmateriale kokt sammen i tenorsaxofonistens hode. Bandet debuterer på livescenen under Framtida i Norsk jazz og kan love både dur og moll i et sett fri for konvensjonell sjangerinndeling og standard jazzetikette.

Kim Erik Pedersen (sax), Lars Andreas Aspesæter (piano), Lars-Egil Hammersbøl (kontrabass) & Tore T. Sandbakken (trommer)
Om "Framtida i norsk jazz"
Søndag 28. og mandag 29. oktober inviterer vi til konserter med duggfrisk jazz på Nasjonal jazzscene ”Belleville” i Oslo og på Kick Scene i Kristiansand.
Årets utgave av ”Framtida i Norsk jazz” består av tre band på god vei til faste jazzklubbjobber og et tøft, men forhåpentligvis lykkelig liv i den kommersielle musikkbransjens skyggedal. Allerede fanget opp av ”undervisningssektoren for jazz” både i Kristiansand, Oslo og Trondheim er det, for de unge fremadstormende, på tide å bytte ut øvingsrom med to av landets mest oppegående scener for musikk av det improviserte slaget. Ut fra innsendte demoer og en allerede velfylt CV kan vi garantere for at det kommer til å gå veldig bra.
Østnorsk jazzsenter og Sørnorsk jazzsenter håper dette kan være av interesse og ønsker med dette publikum og presse velkommen til konsert.


For mer informasjon ring eller send mail:
Telefon 22 00 56 29 / 37 00 55 48 (948 41 223)
post@ostnorskjazzsenter.no
post@sornorskjazzsenter.no
Vennlig hilsen Gisle Sandvand