Aldersgrense: 18
Dørene åpner:19:00
Konsertstart:20:00
Billetter: 150/100 ink. avg

Erik Smith , Petter Wettre og Sandvika Storband hyller Buddy Rich

I 2007 er det 90 år siden supertrommeslageren Buddy Rich ble født og 20 år siden han døde. Fra 1966 til 1987 ledet han et storband som virkelig satte spor etter seg i jazz- og populærmusikkhistorien. Han klarte til og med å få hits med sine versjoner av Norwegian Wood, Mercy, mercy og ikke minst – West Side Story - og var fast gjest på det berømte "The Tonight Show". Sandvika Storband fortsetter tradisjonen som Jens Wendelboe og Erik Smith innledet på Smuget for 10 år siden med å hylle Buddy Rich. Som gjestesolister har vi hentet Petter Wettre til å ivareta tenorarven etter Don Menza, Pat LaBerbera, Bob Mintzer og Steve Marcus og Erik Smith i rollen som Buddy Rich. I tillegg vil Sandvikas trommeslager Børre Arveng få vist seg fram, samt en rekke av bandets øvrige solister.
Petter Wettre er en av Norges ledende jazzmusikere med en internasjonal karriere, har utgitt 11 CD-er og vunnet Spellemannsprisen. Hans nåværende grupper er "Petter Wettre Trio", "Wettre/Johansen Duo" and "Petter Wettre Quintet" som han turnerer med i Norge og i utlandet. Hans siste CD "Fountain of Youth" har fått strålende kritikker. Det er en sjelden opplevelse å se og høre denne fremragende musikeren foran et storband. Petter Wettres nettsted
Erik Smith er en av Skandinavias mest etterspurte trommeslagere og trommepedagoger og arbeider innen jazz via storband til fusion, pop and rock. Erik har kompet med et utall skandinaviske artister og internasjonale stjerner som Michael Bolton, Art Garfunkel, Neil Sedaka, Donna Summer, Engelbert Humperdinck, John Miles, Lisa Nilsson and Randy Crawford. Innen jazz har Erik jobbet med Frank Gambale, Bobby Shew, Andy Sheppard, Eddie Daniels, Niels Landgren, Bart Van Lier, Phil Woods, Putte Wickman, Ed Palermo, Django Bates, Bob Mintzer, DeeDee Bridgewater and Gerald Wilson. Erik har også egne band; "Erik Smith Trio" og et nimanns Funk/R&B-band "Smiths Venner"(Smith's Friends) med ledende norske musikere.

Frank Brodahl – kunstnerisk leder i Sandvika Storband og en av Norges mest etterspurte orkesterledere og en av Europas mest ettertraktede trompetere.

Sandvika Storband anno 2007 er et av Norges ledende storband, er kjent for sitt utstrakte samarbeid med ledende nasjonale og internasjonale jazzpersonligheter og har utgitt 10 CD-er, den siste i 2005 med svært gode omtaler i inn- og utland. Mer info