Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:20:30
Billetter: 180/130 + avg

Støttekonsert for Amnesty: ”MAKE SOME NOISE!”

27. oktober er det klart for et av klubbens kjernearrangementer. Amnesty har sparket i gang prosjektet Make Some Noise. Østkanten Bluesklubb har adoptert uttrykket og lager sin egen Make Some Noise-konsert. Lag bråk for menneskehetsrettighetene og still opp på Østkantens støttekonsert 27. oktober!

Konferansier: Stein Buan
Ca kl 20.30: Åpning ved generalsekretær i Amnesty, John Peder Egenæs.
Ca kl 21.00: Konserten starter.

Make some noise! - Gitarer mot terror!
Første musikkinnslag blir et stevne mellom noen av Norges mest vidgjetne gitarister: Sammensatt gitarrekke bestående av:
Freddy Dahl - Kjell Larsen Åge Nilsen - Morty Christiansen
Disse gutta lager sitt eget program og blir støttet av forskjellige kolleger underveis.

Pigalle Bluesband
Dette er et band som tar opp tradisjoner innenfor blues og R&B, og smelter dette i sammen til et eget utrykk. Ved siden av å spille egne ting, spilles låter av Lightnin’ Hopkins, Jimmy Reed, Willie Dixon, Nat King Cole m.fl.
Pigalle Bluesband har spilt inn 2 cd’er, ”Acoustic” og ”Norwegian Blue”, og fått fine kritikker i landets største aviser.
Pigalle Bluesband består av: Kjell B.Larsen - Preben Olram - Jørun Bøgeberg,

Green Carpet Bluesband
Bandet består av erfarne musikere som har en sann kjærlighet til blues med trøkk og sjel. Kombinasjon av gode melodier, solide rytmer og røffe vokale prestasjoner går hardt utover dansegulvet.
Christine Calvert (vokal)
Øyvind Vilbo (bass)
Åge Nilsen (gitar / munnspill / vokal)
Per Anders Løhne (tangenter)
Ole Flornes (trommer)

Billetter kr 180 / medlemmer kr 130

MAKE SOME NOISE! Bråk for menneskerettighetene!
Tortur er avskyelig og umenneskelig. Tortur er ulovlig under alle omstendigheter. Tortur har mange ofre. Den som blir torturert. De som torturerer. Og samfunnet som tillater at det skjer.
Internasjonal lov forbyr tortur og all annen grusom, umenneskelig eller nedverdigende behandling eller straff. Forbudet kan ikke fravikes, heller ikke i krig. Men siden 11. september 2001 har dette prinsippet blitt alvorlig undergravd. Tortur og mishandling er dessverre tatt i bruk som virkemiddel i den såkalte krigen mot terror.
Dessuten forsøker flere regjeringer å rettferdiggjøre slike overgrep, ved å innføre reformer som i lov og praksis undergraver rettsstaten.
Men tortur forhindrer ikke terror. Tortur er terror.

I Darfur i Sudan er en av vår tids største humanitære tragedier i ferd med å utspille seg. Millioner av mennesker er på flukt, og tørke og matmangel gjør at katastrofen øker i omfang for hver dag som går. For et par uker siden skal minst 25 sivile ha blitt drept da sudanske regjeringsfly, ifølge opprørsgrupper, bombet en landsby i Nord-Darfur, melder Reuters. Bombetokten skal ha vært et hevnangrep etter at opprørsgrupper gikk til angrep mot sudanske militærbaser og drepte 41 personer. Dette er bare få uker før de viktige fredsforhandlingene starter. Sivilbefolkningen betaler fremdeles prisen for det internasjonale samfunnets manglende evne til å finne en løsning på menneskerettighetsbruddene i Darfur. De er nå fanget i et stadig mer komplisert nett av væpnede angrep.
Amnesty International er tungt inne i området og gjør et viktig arbeid med å hjelpe dem som er hardest rammet. Samtidig har organisasjonen sparket i gang prosjektet Make Some Noise.
Dette banebrytende prosjektet fra Amnesty Internasjonal blander musikk, fest og handling for å beskytte mennesker der rettferdighet, frihet og likhet ikke er en selvfølge.

Østkanten Bluesklubb har adoptert uttrykket og lager sin egen Make Some Noise-konsert. Lag bråk for menneskehetsrettighetene og still opp på Østkantens støttekonsert 27. oktober!

Relaterte linker:
www.amnesty.no
www.greencarpet.no