Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 150/100 ink. avg

Barth/Aaserud/Bye [BAR]

Komponist og gitarist Frode Barth vant sammen med Per Willy Aaserud, trompet og Toomas Rull, trommer "SPELLEMANNPRISEN" (Kategori: JAZZ) i Estland 2007 med CDen "Going North" (Utgitt av MTG MUSIC/Musikkoperatørene).
Ingen norske musikere har tidligere fått denne prisen.
Den Estiske trommeslageren Toomas Rull, regnes som en meget interessant trommeslager i moderne Europeisk musikk. Rull tok initiativet til å etablere dette bandet i 2002 etter å ha blitt introdusert for den Norske gitaristen og komponisten Frode Barth og hans ”lydunivers”.
Dette vellykkede musikalske møtet inspirerte Rull til å danne et band med nordisk preg. Barth kontaktet tidligere samarbeidspartner, trompeteren Per Willy Aaserud, som viste seg å være nettopp det Rull var på leting etter.
Barth og Aaserud har tidligere turnert og medvirket på CD-utgivelser sammen.
”Going North” kan defineres som ny improvisert og melodisk musikk i en Nordisk Jazztradisjon.
Frode Barth, gitar og elektronika
Per Willy Aaserud, trompet
Andreas Bye, trommer
Harald Johnsen, kontrabass,
www.barth-aaserud-rull.com

Frode Barth
Barth virker som gitarist, komponist, pedagog og produsent.
Utdannet fra konservatorieavdelingen ved Barratt-Dues Musikkinstitutt og Institutt for Musikk og Teater (UiO). Videreutdanning i London med gitarist/komponist John W. Duarte, studier med gitarist/komponist Leo Brouwer i Havanna og studier med bassist/komponist Reggie Workman i New York. Barth er kjent som en karakteristisk gitarist som spiller akustisk og elektriske gitarer. Hans musikk og spillestil har nordisk identitet.
Barth har jobbet og spilt med bl.a. Oscar Peterson, Reggie Workman, Arthur Maia, Robertinho Silva, Toninho Horta og Trygve Seim.
Mer enn noen annen er det allikevel møtet med Chet Baker og hans poetiske samspill som har gjort størst inntrykk og vært en veiviser. Barth har utgitt og medvirket på en rekke CD utgivelser, gjestet festivaler i inn og utland og deltatt på TV og radio program.
Samtidig er han en aktiv komponist med en produksjon på ca. 400 verk innen flere genre som scene musikk, seriøs musikk, jazz, pop/rock og film musikk. Barth har solistiske oppgaver internasjonalt og har mottatt en rekke bestillingsverk. Han mottok Statens arbeidsstipend som musiker i 1999. Ytterligere informasjon: www.frodebarth.com

Per Willy Aaserud
Aaserud har markert seg som en lyrisk og kreativ trompetist. Ofte involvert i jazz-improvisatoriske sammenhenger, men også i kommersielle sammenhenger som pop og ambient. I 1991 flyttet han til Oslo og har siden livnært seg som musiker. Silje Nergaard, D’Sound, Mari Boine, Jim Stärk, Gisle Børge Styve, Niko Valkeapää og Bjørn Klakegg er noen få av de han har jobbet med. Aaserud har medvirket på mer en 70 CD innspillinger, samt konserter i inn og utland, fjernsyn og radio. Samarbeidene med Niko Valkeapää, 2004 og Lars Bremnes, 2007 resulterte i Spellemannpris.
Ytterligere informasjon: www.perwillyaaserud.com

Toomas Rull
Rull er en høyt respektert trommeslager og perkusjonist som har spilt over store deler av verden. Han er født i Rapla, Estland og begynte sin musikalske utdannelse da han var åtte år gammel. Rull har studert pop- og jazz-perkusjon med Andrus Vaht ved Georg Ots Music School i Tallinn 1981-85, samt med Ed Thingpen i Ungarn. Fra 1985-92 jobbet han i Estiske Filharmonien. Toomas Rull er i dag også en anerkjent komponist og arrangør. Siden 1995 har han arbeidet som freelance-musiker og er med i flere aktuelle band, bl.a. Ultima Thule og Tullilum. Rull er fast engasjert som musiker i Estlands Statsfjernsyn, har medvirket på en lang rekke CD utgivelser og har siden 2003 undervist ved Georg Ots Music School. Ytterligere informasjon: www.toomasrull.com

Harald Johnsen
Er utdannet fra Jazzlinja ved Musikkonservatoriet i Trondheim. Arbeider som bassist og komponist og har siden sin yrkesaktive start i 1994 hatt ett stort spenn musikalsk. Harald Johnsen har som freelance musiker jobbet og spilt med mange Norske og utenlandske musikere. Bl.a. sangerinnen Karin Krog, trommeslageren Jon Christensen, saksofonisten Bjørn Johansen, be-bop gruppen "friends conncetion " med den legendariske trommeslageren Ole Jacob Hansen, saksofonist Knut Riisnæs, Køhn/Johansen sextett med saksofonist Sigurd Køhn og trommeslageren Egil bop Johansen.
Johnsen har også spilt med internasjonale stjerner som: Al Jarreau, Roland Kayser, Pat Metheny og Dino Saluzzi.
Harald Johnsen har jobbet i store deler av verden og medvirket på rundt 30 CD innspillinger.
I de siste årene mest kjent og profilert igjennom jazzpop gruppen til sangerinnen Silje Nergaard og ikke minst som medlem av Tord Gustavsen trio, som tidligere var Nergaards musikalske ryggrad og som nå har skapt seg en egen triosuksess.

Foto: Roar Vestad