Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 150/100 ink. avg

Jupiter med Jonas Kulllhammar

HÅVARD STUBØ - gitar
STEINAR SØNK NICKELSEN - B3/Moog
MAGNUS FORSBERG - trommer
JONAS KULLHAMMAR - saksofon

Norske Jupiter med Håvard Stubø i spissen har forent seg med svenskenes jazzgründer, tenorsaksofonist og morromann Jonas Kullhammar. Kjemien stemmer perfekt og samspillet slår nesten bokstavlig talt gnister.

JUPITER ble etablert i 2001, og har hele tiden vært et kreativt band i rivende musikalsk utvikling. Kombinasjonen av Magnus Forsbergs hardtdrivende, men samtidig svært lydhøre trommespill, Steinar Nickelsens suggererende, atmosfæriske orgel- og synthesizertoner og Håvard Stubøs syngende gitar skaper et eksplosivt og ekspressivt, men samtidig dynamisk musikalsk landskap med referanser til såvel rock og elektronisk musikk som jazz. Gjennom mer enn 100 jobber i inn- og utland har bandet etablert seg som et strålende live-band.
I fjor startet trioen samarbeid med saksofonfantomet Jonas Kullhammar, med turné og liveinnspilling på legendariske Glen Miller Café. Kullhammars vitale saksofonspill og sterke komposisjoner har gitt bandets uttrykk en ny dimensjon, og som kvartett fremstår bandet mer hardtslående enn noensinne. Samarbeidet har gitt mersmak. Heldigvis. Og JUPITER fortsetter samarbeidet Kullhammar. Dobbelalbumet ”III2” er JUPITERs tredje plate, og den andre med Jonas Kullhammar. Albumet er resultatet av to intense dager i studio under en turné i februar 2007, og inneholder seks nye låter av Håvard Stubø og fem av Jonas Kullhammar.

Lenker:
MySpace

www.bolage.no

Om Musikerne i JUPITER:
Steinar Nickelsen - Hammond B3, Minimoog
Fra Kolsås. Ble kåret til årets unge jazzmusiker i Norge i 2003. Har spilt med mange fremstående musikere, og turnert med Pat Metheny. Bor i Shanghai

Håvard Stubø - gitar
Fra Narvik. Anerkjent som en av Norges fremste yngre jazzgitarister. Er aktuell i en rekke ulike band og prosjekter, og har spilt med mange av Norges fremste musikere. Også en anerkjent komponist. Bor i Oslo.
Magnus Forsberg - trommer
Fra Östersund, Sverige. Har siden han flyttet fra Sverige som 19-åring spilt med mange av Skandinavias fremste jazzmusikere, og turnert med Pat Metheny. Bor i Trondheim.

Featuring:
Jonas Kullhammar – tenorsax
Fra Stockholm. Har etablert seg som Sveriges kanskje aller fremste yngre saksofonist, og er selve drivkraften i den nye svenske jazzen, både som utøver og som sjef for labelen Moserobie. Har mottatt et utall priser, og vært kåret til årets jazzmusiker i Sverige flere ganger. Også en anerkjent komponist. Bor i Stockholm.