Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 150/100 ink. avg

Helge Lien Trio

Helge Lien Trio er en vital og original moderne jazztrio. Med så vel spennende nyskrevet musikk som dramatiske nytolkninger av kjente standard låter på repertoaret, markerer de seg som avantgardister og tradisjonsbærere på samme tid.

Helge Lien Trio er en bortimot perfekt integrert combo. Vi møter tre musikere i et solid kollektiv med engasjerende solospill. Som pianist har Helge Lien en musikalitet og teknikk få norske pianister kan måle seg med. Han har sin egen dialekt og er positivt uforutsigbar. Lien er en mester i kontraster og varierer spillet sitt fra meditativt og rolig til stormende og spektakulært. Bassist Frode Berg og batterist Knut Aalefjær er ikke Liens komp, men har likestilte roller, og bidrar og tilfører mer enn det som er vanlig i en pianotrio. Berg følger Liens innfall som en skygge og imponerer med kreativt og utfordrende bass-spill. Aalefjær spiller trommer med en musikalitet som langt overgår det rent perkussive. De tre inspirerer hverandre i improvisasjonene og inspirer også lytteren. Alle er fabelaktige instrumentalister og har lyn-responderende oppmerksomhet for hverandres innspill i en kompleks dialog. Musikken har stor spennvidde fra det lyriske og vakre, til rå kraftutfoldelse. Fra rik minimalisme, nesten hudløst, til å vise muskler i tungvektsklassen. Mye av materialet er Liens eget, og Lien er en solid låtskriver med stor henvendelseskraft.

Helge Lien Trio debuterte med albumet ?What are you doing the rest of your Life?? i 2001. En særdeles lovende debut som foruten solide anmeldelser i pressen her, imponerte det japanske plateselskapet DIW. Med oppfølgeren ?Spiral Circle? året etter ble Helge Lien Trio det første nordiske bandet på DIW. Etter det har det kommet to album ?Assymetrics? i 2003 (DIW) og livealbumet ?Live? (Curling Legs) i 2005. Helge Lien Trio er et band som får frem smilet hos musikkskribenter og anmeldere. Trioen høster superlativer som få andre og blir ikke sjelden sammenliknet med gigantene Keith Jarret og Brad Meldau?s trioer. I fjor vår kom Helge Lien Trios femte album, ?To The Little Radio?, deres tredje på DIW. Albumet inneholder en samling mer eller mindre kjente standardlåter fra artister som Cole Porter, Billy Strayhorn, Lasse Färnlöf, Freddie Hubbard, Carla Bley, Tony Williams, Hanns Eisler, Wayne Shorter m.fl e Lien selv mener dette er trioens beste utgivelse til nå, og det sier ikke lite.

På scenen er Helge Lien Trio en sterk enhet. Med hele triojazztradisjonen som ballast har de utviklet et særpreget uttrykk, og det er fascinerende være vitne til dialogen dem i mellom. Konsertanmeldelser av Helge Lien Trio er utelukkende overveldende. Tre virtuoser i perfekt samspill, tre sjelefrender som vet hvilke knapper som skal trykkes på for å nå det optimale; - en trio som liker å begeistre og som er klare for nok en opptur på Belleville.