Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 150/100 ink. avg

Elin Rosseland Trio

Elin Rosseland - vokal
Rob Waring - vibrafon
Mats Eilertsen - bass

Elin Rosseland er en av våre fremste vokalister, og det er et etterlengtet album som kommer på i høst. Sammen med Rob Waring og Mats Eilertsen lager Rosseland inderlig og vakker musikk, meditativ og fredfull. En stemningsfull kveld på Belleville.

Trioen startet sitt samarbeid i 2003, først for å spille inn en CD med musikk av Elin Rosseland som ble utgitt i mars 2004 :”Moment”. Da med Johannes Eick på bass ,men nå som nytt medlem i trioen er Mats Eilertsen, en fantastisk bassist kjent fra flere av våre fremste jazzgrupper. Rob Waring og Elin Rosseland har ellers spilt sammen i flere sammenhenger ,bl.a. i Søyr.

Trioen debuterte i nov.`03 hvor de spilte på Trondheim Jazzfestival, og lanseringskonsert på Kampenjazz i juni `04. Musikken de spiller er hovedsakelig komponert av Elin Rosseland ,hvor vekslingen mellom komposisjon og friimprovisasjon er et bærende element,
og hun legger også vekt på å bruke egne norske tekster.
Elin Rosseland har komponert nytt materiale til innspilling av ny CD, og var i studio 7.-8.februar 07. Albumet slippes på NORCD i høst.
Omtaler av Momen 2004:
"Moment» er faktisk et lite mesterstykke. Rosselands musikk har en unik sound innen samtidsjazzen, mye takket være hennes kompositoriske teknikk og ikke minst hennes stemme. Dette er kraftfult, men likevel en stille opplevelse, som er av det helt spesielle slaget."
- Smaalenenes avis,Trond Erikson april 04

"All musikk som blir fortalt» syng Elin Rosseland om, endeleg på ny plate. Den mest finstemte røysta i jazzen fortel både med og utan ord. …Då er vi over i «Alenen», eit felles produkt av dei tre med både bass, vibrafon og stemme i heftig meiningsutveksling før vi går inn i vakker, melodisk glidefukt på «Largo», og strykebassen tonar mellom skyene.Dette er musikk til å fabulere over, drøyme seg bort i, sveve over vatna med, for å låne ein tittel av Ragnar Hovland."
- Dagsavisen ,Roald H elgheim mars 04

”I mine ører er det tre instrumentalister som møtes og utfordrer hverandre her. Rosseland benytter sin stemme ofte som et instrument og de to andre responderer derfor overfor henne som det. Ved noen anledninger synger Rosseland sine egne, norske(!) tekster. Hun er også en tekstformidler av fin klasse. Elin Rosseland gir oss med "Moment" musikk som er egna til å skape sjelefred og ettertanke. Det er ikke så
veldig mange som kan si det om musikken sin."
- Puls ,Tor Hammerø mars 04

Info : www.norcd.no