Aldersgrense: 18
Dørene åpner:20:00
Konsertstart:21:00
Billetter: 200/150 ink. avg

Jazzland Sessions

Jazzland er en av de viktigste jazzlabelene i Europa og like før adventstiden setter inn fyller de Belleville til randen med noen av våre fremste musikere. På scenen den første av to kvelder står Håvard Wiik Trio, Torunn Eriksen og Liva Maria.

TORUN ERIKSEN
Med: BUGGE ESSELTOFT - keyboards
FRØYDIS GRORUD - saksofon / fløyte
KJETIL DALLAND - bass
ANDREAS BYE - trommer
Med sine to utgivelser på Jazzland er Torun Eriksen en av våre mest spennende vokalister. En veldig bra stemme, med sterk personlighet og en formidlingsevne av de sjeldne. Musikken ligger i grenselandet mellom jazz, soul og country, og. utrykket er minimalistisk og åpent, soundet er nært men fyldig. Kjetil Dallands underfundige basslinjer danner det rytmiske og harmoniske fundament, og toppes med sofistikert og eksperimenterende instrumentering, - variert, uforutsigbart og lekent. Torun Eriksen skriver strålende låter, og har sjel og nærvær i stemmen som bergtar publikum, - perfekt for en høstkveld på Belleville.

LIVE MARIA
Med: MARIA KANNEGAARD - tangenter
MATTIS KLEPPEN - bass
THOMAS STRØNEN - trommer
Live Maria Roggen er en av våre mest respekterte jazzvokalister, tekstforfattere og låtskrivere. Etter mange år i mange ulike ensembler var hun i vinter aktuell med solodebuten, 'Circuit Songs' på Jazzland og i februar holdt hun releaskonsert for et fullsatt Belleville. Med sitt eget Liveband i ryggen har hun endelig fri til å dyrke sitt helt egne univers med særegne låter og spennende harmonier.

HÅVARD WIIK TRIO
HÅVARD WIIK - piano
OLE MORTEN VÅGAN - bass
HÅKON MJÅSET JOHANSEN - piano
Med den bejublede soloplata 'Palinode' fremdeles aktuell, var en av våre absolutte favorittpianister aktuelle med sin andre utgivelse på eget navn i år. 'The Arcades Projects' er Håvard Wiik Trios andre album, og har blitt tatt i mot av et enstemmig jublende kor av presse og publikum. Håvard Wiik Trio er en oppvisning i kollektiv improvisasjon og imponerende musikalsk dialog. Som Roald Helgheim skrev i sin omtale: 'Minst ein kjend jazzpianist har spela inn plater under vimpelen «The Art of the Trio». Den nye Håvard Wiik Trio sprengjer grensene for den kunsten.'

-
DJ Bugge (Wesseltoft) og hans gode tyske samarbeidspartner DJ Atomique Soul opp med heftig klubbmusikk etter konsertslutt begge kveldene